Over ons

Onze geschiedenis

Onze kwekerij in zijn huidige vorm is in oktober 2011 tot stand gekomen. Van oorsprong is opa Verweij de eigenaar van het bedrijf. Hendrik Verweij stichtte een boerderij rond 1880 met daarbij akkerbouw. Zoon Kees nam het bedrijf later over en ging op dezelfde voet verder , medio 1960 kwam Henk, de zoon van Kees, in het bedrijf welke deze ook overnam. Onder de leiding van Henk schakelde het bedrijf langzamerhand over naar groenten- en fruitteelt, vooral bessen en kolen (bloemkool en spitskool). Ook werden er op kleine schaal bloemen (herfstchrysanten) gekweekt. Er was vooral veel afzet naar de fruitveiling van Geldermalsen. Maar na de geboorte van Cor, werd er een start gemaakt met de verkoop van eigen geproduceerde producten aan huis. In 1988 werd de eerste tunnelkas gebouwd waarin jaarrond groenten gekweekt werden. In 1991 heeft Cor (toen 15 jaar out en ging naar de plaatselijke land- en tuinbouwschool) van zijn spaargeld een tunnelkas gekocht waarin hij begonnen is met de teelt van violen welke aan huis verkocht werden. De “violen van Verweij” zijn inmiddels reeds jaar en dag een begrip in de streek.

Toen Cor in 1995 van de middelbare AOC (agrarisch opleidingscentrum) kwam, had hij reeds een aantal jaren zijn eigen bedrijfje waarin hij zowel in de tunnel als buiten in hoofdzaak – naast de violen – zomersnijbloemen kweekte. Dit werd naast het bedrijf van zijn ouders uitgebreid en in 1997 hadden de bedrijven van Cor en van zijn ouders ongeveer dezelfde omvang. Aangezien beide ongeveer dezelfde teelten hadden, op dezelfde grond kweekten en elkaar hielpen, werd er besloten om elkaar meer te versterken en alles gezamenlijk te doen. Hierdoor ontstond samen met vader Henk en moeder Grada “maatschap Verweij”.

Met de samenvoeging van het bedrijf ging het roer steeds meer om richting de teelt van bloemen en planten. De fruitteelt verdween langzamerhand, mede door de steeds strenger wordende regelgeving in de fruitteelt. Er werden steeds meer buitensnijbloemen geteeld tot een max van 2.5 hectare per jaar, dit werd volledig bewerkt door Cor en zijn vader en moeder.

In het najaar van 2010 ontstonden de plannen om een grote omschakeling te maken richting containerteelt, want vader Henk werd ook een dagje ouder en Cor wilde toch verder in het telen van planten. Tijdens een gesprek met goede kennis Arie Pannekoek (welke in het verleden als vakantiehulp bessen had geplukt en nu als bedrijfsleider werkzaam was in de chrysantenteelt) kwam dit idee naar voren. Arie vond dit een goed idee en gaf aan dat het voor hem altijd al een droom was om een eigen bedrijf te runnen. Een aantal intensieve gesprekken later, waren Arie en Cor het erover eens dat ze samen een mooi bedrijf op konden bouwen. In het voorjaar van 2011 waren de plannen rond en kon er met de omschakeling begonnen worden. Deze werden in oktober 2011 afgerond. Zo ontstond “Verpa Plant v.o.f.”. Begin 2014 heeft Arie helaas met pijn in het hart door privé omstandigheden het besluit moeten nemen om uit Verpa Plant VOF te treden. Cor heeft vervolgens het besluit genomen Verpa Plant alleen door te zetten, bijgestaan door zijn vrouw Anja en zijn ouders.

Het bedrijf nu

De kwekerij bestaat nu uit 1.5 hectare containerveld, welke volgens de laatste eisen aangelegd zijn. Ook zijn er nog diverse folie tunnels met een gezamenlijke oppervlakte van 6000 m2. Daarnaast is er nog ongeveer een halve hectare buitensnijbloemen aanwezig met voornamelijk sierkool en sedum, deze teelten zullen in de toekomst waarschijnlijk inkrimpen.

Het bedrijf wil zich in de toekomst nog verder ontwikkelen tot een toekomstgericht bedrijf dat in de vele wensen van de huidige consument voorziet.

Certificaten

Op het gebied van milieu is het bedrijf bij MPS (milieu project sierteelt) in de hoogste categorie gecertificeerd. Dit houdt in dat er duurzaam wordt omgegaan met meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er zoveel als mogelijk is ‘met de hand’ werk verricht in plaats van bijvoorbeeld even snel de onkruidspuit te pakken. Daarnaast gaan wij ook milieubewust te werk. Zo zijn er recent zonnepanelen geplaatst en zijn alle lampen vervangen voor zuinige ledlampen.

Ook op maatschappelijk gebied wil het bedrijf zich verder ontwikkelen, zo is het bedrijf SBB leerbedrijf, wat inhoudt dat leerlingen en studenten van elk niveau terecht kunnen voor stage en praktijklessen op het bedrijf.

Assortiment

Ons assortiment is wisselend per seizoen. Het grootste gedeelte bestaat uit vaste planten in de potmaten C2 (2 liter) en C3 (3 liter). In het voorjaar hebben we naast een groot assortiment vaste planten, ook nog een groot scala aan zomer- en perk goed. Violen zijn er van het vroege voorjaar tot laat in de herfst in een breed assortiment. Dit alles is bijna altijd uit voorraad leverbaar.

Waarom Verpa Plant

Goede service

Snelle en heldere communicatie, breed en volledig assortiment & perfecte levering van A – Z.

Kwaliteit

Wij gaan voor 200% kwaliteit. Ons familiebedrijf kan zich dankzij de jarenlange ervaring de expert noemen.

Scherp op schoon

Wij gaan netjes en vakkundig te werk om het aangeboden assortiment in de beste staat aan te kunnen bieden en af te leveren.

Interessante prijzen

Niet alleen scherp op schoon maar ook scherp in de prijzen. Geen onbelangrijke bijkomstigheid.

Если не удалить do my college homework остатки пищи из ротовой полости, они будут способствовать разрушению эмали в течение всего дня.